Strona główna » Jak wybrać dobry catering

Jak wybrać dobry catering

Jak wybrać dobry catering Organizując wydarzenia rodzinne i towarzyskie coraz częściej decydujemy się na bardziej wystawne imprezy niż kiedyś. Nie wystarcza nam już spotkanie w kameralnym gronie przy domowym obiedzie i lampce wina. Chcemy wykorzystać specjalne okazje do tego, aby zorganizować coś godnego zapamiętania, co dobrze będzie wyglądało w social mediach. Jednocześnie ci, którzy wciąż lubią spędzać czas w wąskim gronie najbliższych znajomych, coraz częściej decydują się na zamówienie cateringu, aby zamiast spędzać całą imprezę w kuchni, poświęcić czas na rozmowę z przyjaciółmi.

I właśnie catering jest czymś, co najbardziej wpływa na jakość imprezy. O ile wystrój i sala są kwestią drugorzędną, o tyle dobre jedzenie jest kluczowe, gdy myślimy o zorganizowaniu jakiegokolwiek eventu. Jeśli goście natkną się na przesolone przystawki albo mdłe potrawy, raczej nie zostawią tego dla siebie i organizator może być pewien, że prędzej czy później zaczną szeptać między sobą i rzucać znaczące spojrzenia na swoje talerze. Nieudany catering to plama na honorze gospodarza, dlatego wybór firmy cateringowej to decyzja, od której zależy powodzenie całej imprezy.

Sprawdź firmę w necie i u znajomych

Szukając firmy cateringowej, kieruj się opiniami znajomych, poszukaj informacji o tym, jak ocenili daną restaurację poprzedni klienci. Wiele można także wywnioskować z zakładki „O nas” na stronie internetowej i z tego, co znajduje się w galerii zdjęć. W tych dwóch miejscach każde przedsiębiorstwo pokazuje swoje standardy w obsłudze klientów. Jeśli tylko masz możliwość spróbowania dań przygotowywanych przez daną firmę, skorzystaj z tego! Mieszkając w Zabrzu, nie zamawiaj usługi z Częstochowy, postaw na catering w Zabrzu lub Gliwicach. Korzystając z oferty lokalnych przedsiębiorstw (przykładowo https://www.clubtwist.pl/informacje/catering), łatwiej Ci będzie znaleźć wiarygodne opinie byłych klientów, bo wśród nich na pewno znajdują się twoi znajomi.

Nie zapomnij o menu

Gdy już upewnisz się, że znalazłeś wykonawców, którzy są gwarantem jakości, możesz przejść do kwestii menu. Doznania smakowe i wizualne są ważne, to prawda. Jednak niedostosowanie rodzaju cateringu do okazji, jest widziane tak samo źle, jak podanie gościom rozgotowanych ziemniaków. Zasada stosowności dotyczy każdej dziedziny naszego życia: od ubioru przez zachowanie aż do serwowanych dań. Homar na grillu w ogrodzie albo zapiekanka na weselu to tylko trochę przerysowane przykłady gaf, które może popełnić gospodarz w kwestii posiłku dla gości. Niezależnie od tego czy zamawiasz catering w Zabrzu, Krakowie czy w małej gminie pod Warszawą, porozmawiaj z kucharzami i z ich pomocą zdecyduj, co podać na przyjęciu, które organizujesz.

Podobne artykuły:

Dodaj komentarz

Back to top