Strona główna » Nie zawsze jest słodko w cukierni

Nie zawsze jest słodko w cukierni

Jeśli jednak tylko zechcesz cukierni z prawdziwego zdarzenia, z pracownikami i profesjonalnym sprzętem – koszty wzrastają. Na samo wyposażenie cukierni w odpowiedni sprzęt potrzeba około 100 tys. zł. Ponadto oprócz pieca cukierniczego trzeba będzie zainstalować dodatkowo drogie szafy chłodnicze. W innym przypadku słodkie wyroby mogą się popsuć, gdy nie da się ich szybko sprzedać.

Dotyczy to również samego wyposażenia zakładu produkcyjnego oraz sklepu, który prowadzi dystrybucję wyrobów cukierniczych. Wykwalifikowanemu cukiernikowi z doświadczeniem trzeba zapłacić około 4 tys. brutto.

Odpowiednia kadra

W innym przypadku nie znajdziemy odpowiedniej kadry. Powinniśmy zatrudnić co najmniej 2 cukierników, co stanowi wydatek rzędu 8 tyś zł. W końcu dobrzy specjaliści będą oczekiwać stosownej zapłaty za wykonaną pracę. Do tego personel pomocniczy – wynagrodzenie w tym przypadku jest niższe, po około 3 tyś. zł, tj. razem 11 tyś. zł. Koszty eksploatacyjne, m. in. wydatki na prąd i czynsz, łącznie około 4 tyś. zł brutto miesięcznie. Są to zatem kwestie, które nie mogą zostać przez nas pominięte.

Największe grono klientów

Nie zawsze jest słodko w cukierniWłaśnie z nich należy zdawać sobie sprawę. Pamiętając o tak istotnych kwestiach możemy być pewni, że uda nam się dotrzeć do jak najszerszego grona naszych klientów. W ten oto sposób będziemy mogli liczyć się ze sporym zainteresowaniem świadczonych przez nas usług. Są to kwestie, które nie podlegają najmniejsze dyskusji wobec czego warto z nich właśnie zdawać sobie sprawę. Torty na zamówienie to jedna z opcji, która będzie miała największe powodzenie na rynku.

Podobne artykuły:

Dodaj komentarz

Back to top